Klean Kanteen Borstset 3-pack Natur (natur) - termosar kannor & karaffer
Hackman Mumin Barnset Vinter Rostfritt Stål - Besteick

De Buyer Mineral B Wokpanna Dia 40 cm Kolstål (svart) - stekkärl

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Chroma Type 301 Hammeröd Brödkniv 21 cm Chroma type 301Vitamix Blender Ascent A2500 Svart - mixer & blenderSwiss Diamond XD Wokpanna Induktion 4.9 l Svart - stekkärl sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Muurikka Grillpanna Dia 42 cm silver (silver) - grilltillbehör
Design House Stockholm Fia Karaff Ametist - termosar kannor & karaffer
Villeroy & Boch NewWave Skål 12 x 12 cm Vit (hvit) - tallrikar & skålar

Zwilling Twin Specials Glaslock 26 cm - lock & tillbehör

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Nuance SalladsBesteick Akacia Trä - BesteickHouse Doctor Skål Händer Marmor Vit - tallrikar & skålar Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Le Creuset Kanna 1.1 L svart - termosar kannor & karafferKosta Boda Bruk Skål Small D.15.5 cm Amber (gul) - fat & serveringsskålar eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Kilner Glasburk Med Bygellock Rund 0 35 L Klar - köksförvaring
Orrefors Difference Vinglas Mature 65 cl Klar - glas

Electrolux Kaffebryggare Creative EKF5300 Rostfritt Stål

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Riedel Champagne Vinglas 2-pack 44 5 cl Klar (klar) - glas

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Ironwood Gourmet Big Catch Skärbräda 38 x 27 cm AcaciaträPeugeot Paris Chef Pepparkvarn 18 cm Rostfritt Stål - kryddkvarnarCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.ByOn Dottie Tallrik D 18.5 cm Stengods SvartVit (multi)Rörstrand Minimarket Skål 45 cl Multi - tallrikar & skålarHavsö Jacob 3.0 Vattenkokare 1.5 L Rostfritt Stål Övriga varumärken

Läs mer...
Gerbera Toscana Gratängform 34x23 cm Keramik Havsgrön-blå
Joseph Joseph Rivjärn Handi-Zest Grön JosephJoseph - köksrödskap

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Åry Home Viventium Bordstablett 2-pack 40x30 cm Valnöt Åry ABNordic Ware Natural Bakeware Presentetiketter 6-pack MultiKosta Boda Bruk Skål Höjd 10 cm Dia 24 cm - tallrikar & skålar
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättFiskars Functional Form Bordskniv 3-pack Vit (hvit) - köksknivarMorphy Richards Aspect Brödrost Svart - brödrostarScanpan Fusion 5 Sauteuse Dia 22 cm Rostfritt Stål - stekkärl att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Villeroy & Boch Artesano Original Tallrik Dia 27 cm Vit

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Fiskars Functional Form Knivblock Med 5 Knivar Vit - köksknivar
Vakinme Diskmedel 500 ml Åkermynta Svart - diskmedel & tvål

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Villeroy & Boch NewWave Tallrik 24 x 24 cm Vit (hvit) - tallrikar & skålar

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotEva Solo Coupe Champagneglas 20 cl Klar (klar) - glasKassaskåp silver Tobar - barnrumsförvaringScratch Off Bucket List Ölsorter Gift Republic Ltd. - posters & väggdekoration ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ERNST Kruka med Läderband Grå Dia 17 - krukor
gröngate Lara Kökshandduk 70x50 cm Grön (grønn) - kökshanddukar
Dixie Circle Matta Jute Diameter 150 cm Naturgrå (beige)

Viktigt!

Superliving Dynamo Taklampa D 19 H 25 cm Matt Duck grön
Georg Jensen Hurricane Ljuslykta 29 cm Klar (klar) - ljusstakar & ljuslyktor
SANDSTEN Bordslampa SANDLYCKAN 24 5 x 24 5 x 45 cm Guld

Kontakt

Allergiskydd AllergoStop 60x120cm P´tit lit P`tit lit

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Linne Duk Grå 140x220 cm Bahne & Co - julpynt
Futah Porto Santo Badlakan 100% Bomull 100 x 180 cm Blå Pistage

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

House Doctor Forms Low Vas H 16 cm Klar - vaser
Stelton Vas Hoop 18 cm Midnattsblå (blå) - vaser

Stöd FARR!

PR Home Milla Fönsterlampa 20 cm Guld Smokey - taklampor

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Marc O'Polo Fima Morgonrock 100% Bomull S Grön (grön) - badrockar & morgonrockar