Gefu Julienne Skalare Svart - köksrödskap
Zwilling Twin Santoku Japansk Kockkniv 18 cm Rostfritt Stål Svart

Skeppshult Mortel Höjd 8 cm Gjutjärn - köksrödskap

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Villeroy & Boch NewWave Fat till Soppskål 15 x 18 cm VitEva Solo Snapsglas 2-pack 4cl - glasIittala Kastehelmi Burk 11 6 x 11 4 cm Klar - köksförvaring sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Day Home Artist Skål D 13 cm Metall Vit (hvit) - tallrikar & skålar
Rörstrand Invit Tallrik 27 cm Vit - tallrikar & skålar
House Doctor Vitvinsglas Spectra H 19.5 cm Klar - glas

Morphy Richards Kaffebryggare Vit - kaffe & teberödning

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Peugeot Pepparkvarn Paris 30 cm Svart - kryddkvarnarZassenhaus Brödskärbräda Akacia 42x28x2 cm Natur - skärbrädor Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Design Letters Vattenflaska To Go Svart - termosar kannor & karafferVilleroy & Boch Artesano Original Kaffefat Dia 16 cm Vit eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

MORBERG Kockkniv Premium 21 cm - köksknivar
Lion Sabatier Ideal Fiskkniv 20 cm - köksknivar

Bricka D 39cm - fat & serveringsskålar

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Holm Termosflaska 1.2 L Svart HOLM - termosar kannor & karaffer

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Villeroy & Boch Old Lux. Brindille Sopptallrik Dia 24 cm VitChasseur Gryta Rund 4 L Caviar Gjutjärn - kastruller & grytorCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Melitta Molino Kaffekvarn Svart - kaffe & teberödningEva Solo Facet Dricksglas 27 cl 6-pack - glasÅry Home Bachelor´s Button Bricka 40x30 cm Gul Åry AB

Läs mer...
Design House Stockholm Blond Cappuccinokopp & Tefat Vit
KAI Shun Classic Santokukniv 17 cm Stål Kai - köksknivar

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Sodastream Flaska PEN Plast - kolsyremaskinerStelton Tallrik Theo 22 cm 2-pack Svart (svart) - tallrikar & skålarScanpan Fusion 5 Långpanna 35 x 24 cm Rostfritt Stål - ugnsformar
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättGeorg Jensen Skål Blank Bloom 16 cm - fat & serveringsskålarGlasskopa Hjärta Bubbelgum Stuff - övrig serveringSagaform Oval Oak Ostknivset 3 delar - köksknivar att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Le Creuset Pepparkvarn Höjd 21 cm Cerise - kryddkvarnar

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Broste Tallrik Salt Dia 28 cm Vit med Svart Kant Broste Copenhagen
Rörstrand Swedish Grace Ugnsform 2 5 l Snö - ugnsformar

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Pillivuyt Plissé Stektallrik 29x25 cm Vit (hvit) - fat & serveringsskålar

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotOpto Design Sommar 2018 Servett 33 x 33 cm Vit (hvit) - bordstabletterDoftljus I Glasburk Natt & Dag Form Living - doftljus & doftpinnarHylla Trio Mint grön Form Living - hyllor ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Globen Lighting Drops Taklampa D 50 cm Mässing Globen Lighting AB
Bloomingville Vas Metall Diameter 17 cm Höjd 15 cm Blå
Pip Studio Medina Strandhandduk 100 x 180 cm röd - badlakan & handdukar
Vas Keramik Räfflad Grön 11x7 cm Bahne & Co - vaser

Viktigt!

Bäddset Prinsessa 150 x 210 Snurk - barnsängkläder
Holmegaard Flora Vas H 24cm Blå - vaser
Broste Copenhagen Quilt Ring Överkast Bomull 240 x 260 cm Peat

Kontakt

Bloomingville Vas Glas D 16 x 17 cm Grön - vaser

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Bloomingville Kudde Mocka 45 x 45 cm Grå - prydnadskuddar
Marc O'Polo Timeless Uni Morgonrock 100% Bomull XL Navy

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Watt & Veke Vilda Taklampa D 56 cm Svart (svart) - taklampor
House Doctor Lampa Volumen 54 x 60 Svart (svart) - taklampor

Stöd FARR!

Bloomingville Vas Glas Diameter 10 5 cm Höjd 8 5 cm rosa

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Sköna Hem Gentle Brim Örngott i Tvättad Bomullspercale 50x60 cm Sand