Duffy 92 14010 vit vita Skor Online
Duffy 92 26437 rosa rosa Skor Online

Duffy 78 16021 svart gråa Skor Online

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Duffy 97 00599 svart svarta Skor OnlineDuffy 97 00745 Kids svart svarta Skor OnlineDuffy 97 13002 Camel bruna Skor Online sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Duffy 97 18538 svart svarta Skor Online
Duffy 97 19751 svart svarta Skor Online
Duffy 97 59134 vit bruna Skor Online

Duffy 79 10152 vit blåa Skor Online

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Duffy 98 68350 svart svarta Skor OnlineEcco 221043 Ukiuk Volluto bruna Skor Online Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Ecco 267033 Shape 55 svart svarta Skor OnlineEcco 430104 Soft 7 herrar Coffee bruna Skor Online eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Duffy 79 53002 svart svarta Skor Online
Ecco 534294 Ennio svart svarta Skor Online

Duffy 84 17312 rosa beige Skor Online

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Ecco 833674 Whistler svart svarta Skor Online

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Ecco Intrinsic Ballerina Dark rosa rosa Skor OnlineEcco Offroad Espresso Cocoa brun svart svarta Skor OnlineCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Ecco Snowride Marine Marine Fanfare blåa Skor OnlineEcco Terracruise Dark Shadow svarta Skor OnlineEcco Vitrus Ii Navy lila Skor Online

Läs mer...
El Naturalista Code ND24 Wood bruna Skor Online
El Naturalista Leaves Pleasant svart bruna Skor Online

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Emma 444 0392 svart svarta Skor OnlineEmma 483 0831 svart svarta Skor OnlineEmma 483 3600 svart bruna Skor Online
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättEmma Go Mandevil bruna Skor OnlineEskimo Stampe II Bordeaux 28 gråa Skor OnlineEsprit Anita svart svarta Skor Online att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Esprit Fancy Velcro Bo svart blåa Skor Online

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Esprit Sonetta Bootie svart svarta Skor Online
Fila Flagrunner Low svart Dark Shadow svarta Skor Online

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Fly London Bidi blå vit bruna Skor Online

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotFröd Perry Kingston Twill Almond chocolate sandstorm bruna Skor OnlineGabor 04.235.16 Nightblå blåa Skor OnlineGabor 31.646 27 svart svarta Skor Online ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Gant Albert G45 Cognac bruna Skor Online
Gant Hero Dry Sand gråa Skor Online
Gant Martin Mid Lace Boot svart svarta Skor Online
Gant Viktor Dry Sand beige Skor Online

Viktigt!

Geox D Annytah B Vit.sin+buf Stam svart svarta Skor Online
Geox D Shahira Off vit Lt grå gråa Skor Online
Geox Monet bruna Skor Online

Kontakt

Graninge 5613903 03 Navy blåa Skor Online

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

G Star Raw Aria Pump Off vit vita Skor Online
G Star Raw Yield Wmn Wedge Mono Raw blåa Skor Online

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Gulliver 423 0024 Royal blå blåa Skor Online
Gulliver 433 6200 svart svarta Skor Online

Stöd FARR!

Halti Leto M skor svart gråa Skor Online

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Havaianas Urban Basic Beige svart beige Skor Online