Mumin Klossar - klossar & byggleksaker
Fortnite Duo Pack - svart Night & Tripple Threat - figurer & miniatyrer

Schritte international Neu 4. Kursbuch+Arbeitsbuch+CD zum Arbeitsbuch - Silke Hilpert Daniela Niebisch Angela Pude - böcker (9783196010848) Bokhandel

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Badponcho 069 My Little Pony - badkläder & uv-kläderNerf Moduls Firepower Upgrade - sportleksakerDrone strike Spy X - rollek sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Grävmaskin Nordic Crown - uteleksaker & sportleksaker
Boinks Tobar - retroleksaker
Actionfigur Borgmästaren Powerpuff Pinglorna Power Puff Girls

Sofis svampbok - Stefan Casta - böcker (9789172708686) Bokhandel

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Super Hero Mashers Figure Rocket Raccoon Guardians of the GalaxyKylo Ren Elektronisk Figur 43 cm Deluxe Star Wars - figurer & miniatyrer Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",svart Ace TIE Interceptor LEGO Star Wars (75242) LegoTire Twister Radiostyrd Bil Little Tikes - interaktiva leksaker eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Indestructibles Baby Night-Night - Workman Publishing - böcker (9780761181828) Bokhandel
Uppblåsbar lounge Bestway - vattenleksaker

Mit Erfolg zum Goethe-Zertifikat B2 - Andrea Frater Nicole Schäfer Simone Weidinger - böcker (9783126751544) Bokhandel

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Traktor med släp Playmobil (70131) - playmobil

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Hamburger set Ecoiffier - rollekUV-tröja Timon Svart Färg Kids - badkläder & uv-kläderCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Kiddy Connects edushape - klossar & byggleksakerUppblåsbar Emoji badmadrass 130 cm Poo Nost - uteleksaker & sportleksakerBondgård med djur Playmobil (70132) - playmobil

Läs mer...
Mumins miniteater Emma med figurer Mumin - figurer & miniatyrer
Autobot Blaster Titan Return Transformer Transformers

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Alia Lagarto & Dabble Von Quack Littlest Petshop Littlest Pet ShopBakset 11 delar Plasto - rollekPop-up-partybuss LEGO Movie 2 (70828) Lego - lego & duplo
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättFidget Spinner Rund Metallic silver Summertime - uteleksaker & sportleksakerFANTorangeN 35 CM Torger S Iversen - gosedjurBadshorts Superhero Dress blås Name it - badkläder & uv-kläder att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Mulan Petit Princess & Ponny Set Jakks Pacific Disney

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring (2-disc) Warner UK
Bloomingville Leksakssats Mat Lotusträ D 16 x H 2 5 cm Multi

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Radiostyrd Smart R2-D2 röd One Star Wars - interaktiva leksaker

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotSpionset 4-delar Recon Set Spy X - interaktiva leksakerDockbäddset Grå Kids Concept - dockor & tillbehörSovrum Playmobil City Life (9271) - playmobil ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
lila Lucky Princess & Pony Magnetic Dress-up Set Melissa & Doug
Verktygslåda Blå grön Toys - leksaksbilar & fordon
Deluxe Sleepover Party BABY born Zapf Baby Born - dockor & tillbehör
Badlakan 70x140 Frozen 021 Disney - badkläder & uv-kläder

Viktigt!

Hund 22cm batteridriven Vit Summertime - interaktiva leksaker
1 32 Ferrari Race & Play 450 - leksaksbilar & fordon
Garbage Truck Simba - interaktiva leksaker

Kontakt

UV-dräkt Cars Blå 98-104 cl Swimpy Disney - badkläder & uv-kläder

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

PAW Patrol - Säsong 1 Vol 5 - De försvunna morötterna & andra äventyr Paramount
Småland Pepparkakshus Lundby - dockskåp & tillbehör

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Småland Bokhylla Lundby - dockskåp & tillbehör
Bailey Hundvalp Scruffies - gosedjur

Stöd FARR!

Foam Board Snow Rocket 110 cm Twintail orange Stiga

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Spy Walkie Talkie Spy X - rollek